Promo prducts

TEHO Sport tuoteperheestä löydät kaiken tarpeellisen yltääksesi entistä parempiin suorituksiin ja palautumaan nopeammin.

Miksi urheilujuomaa eikä vettä?

Mitä joit viimeksi kun kävit lenkillä tai pelaamassa matsin jalkapalloa? Jano on ensimmäinen ja selkein nestevajauksen oire ja sen paikkaamiseksi täytyy juoda. Suorituskykysi kannalta ei kuitenkaan ole aivan sama mitä juot, sillä hikoillessasi menetät paljon muutakin kuin vain vettä. Urheilujuomat sisältävät erilaisia hiilihydraatteja ja kivennäisaineita ja niiden avulla palautat tehokkaimmin kehosi
nestetasapainon.

Oikealla nesteytyksellä parempiin suorituksiin

Liikkuessasi hikoilet ja menetät nestettä. Jotta suorituskykysi olisi maksimaalinen, täytyy sinun tankata nestettä ja hiilihydraatteja varastoon. Treenin aikana nestetasapainon ja verensokerin ylläpito on tärkeää, sillä näin jaksat pidempään. Oikeanlaista nesteytystä myös on jatkettava treenin jälkeen, tällöin kehosi ja lihaksesi palautuvat ja olet nopeammin valmis uusiin suorituksiin.

Paras teho harjoittelusta tankkaus ja palautuminen

Nauttimalla hiilihydraatteja pitkien ja rasittavien suoritusten aikana, voit vaikuttaa suorituskykyysi ja vähentää stressihormonien eritystä ja tulehduksellisten välittäjäaineiden syntymistä kehossasi. Hiilihydraattien nauttiminen parantaa suorituskykyä myös intervallityyppisissä, 1-2 tuntia kestävissä ja teholtaan vaihtelevissa suorituksissa.

Hiilihydraattien nauttimisella on myönteinen vaikutus myös keskushermoston toimintaan. Hiilihydraatit vähentävät liikunnan rasittavuuden tunnetta, mikä vaikuttaa motivaatiotasoon ja päättäväisyyteen kovissa suorituksissa. Hiilihydraateilla on voimaharjoittelijalle monia hyödyllisiä vaikutuksia ja niiden käyttöä varotaan usein turhaan, lisäksi hiilihydraattien avulla palaa myös rasva.

Urheilusuorituksen aikana syntyneen nestevajeen nopea korjaaminen on sitä tärkeämpää, mitä suuremmasta nestehukasta on kyse. Varsinkin kilpaurheilijoiden ja tavoitteellisesti harjoittelevien aktiivikuntoilijoiden olisi hyvä pyrkiä korjaamaan nestevaje mahdollisimman nopeasti. Muut palautumiseen liittyvät tekijät, kuten glykogeenin muodostuminen ja uuden lihasproteiinin rakentuminen tapahtuvat hitaammin silloin kun kärsitään nestehukasta.

Nestetasapainon saavuttamiseksi nopeasti ja tehokkaasti, on palautumisen yhteydessä aina juotava huomattavasti enemmän nestettä kuin mitä sitä on menetetty. Pelkästään janontunteen mukainen juominen ei yleensä riitä nestetasapainon korjaamiseen suorituksen jälkeen.

Nestevajaus alentaa suorituskykyä

Ennen urheilusuoritusta on tärkeää huolehtia riittävästä nesteen ja hiilihydraattien tankkauksesta, sillä liikkuessasi ja hikoillessasi menetät nestettä ja kivennäisaineita ja kulutat kehosi energiavarastoja. Nestevajaus on hyvä tunnistaa jo ennen janon tunnetta, tällöin ehdit vielä korjaamaan tilanteen. Katso vinkit tankkaamiseen ja nestetasapainon ylläpitoon nesteytyslaskurimme avulla.

Tankkaa oikein nestevajauksen torjuminen

Nestevajaus heikentää fyysistä suorituskykyä ja motoriikkaa. Jo 1-2 % lievä nestevajaus heikentää keskittymiskykyä ja valppautta ja lisää väsymisen tuntemuksia.

Nestevajauksen oireita voivat olla heikotus, päänsärky, huimaus, heikko ja nopea syke, sekavuus, matala verenpaine, vatsaongelmat ja pahoinvointi. Suorituskykyä alentava nestevajaus saattaa tulla jo tunnin kestävässä liikunnassa. Neste- ja energiavajaus lisäävät huomattavasti myös urheilijan loukkaantumisriskiä.

Vesi on mainio janojuoma, mutta urheilusuorituksen jälkeen sinun tulisi juoda veden sijasta oikeanlaista urheilujuomaa, jotta nestevarastosi täyttyvät parhaalla mahdollisella tavalla. TEHO Sportin sisältämä neste, suolat ja hiilihydraatit ehkäisevät elimistösi kuivumista sekä veren sokeri- ja natriumpitoisuuden pienenemistä. TEHO Sportin koostumuksen ansiosta juoman suola- ja hiilihydraatti-
pitoisuudet ovat oikeassa suhteessa, koska juuri nämä tekijät ovat tärkeimmät nesteen imeytymisen kannalta.

 

LASKESINULLE SOPIVIN NESTEYTYSTAPA

Nesteytys on onnistuneen liikuntasuorituksen kannalta olennainen tekijä. Nesteen kulutukseen vaikuttavat urheilulajin, suorituksen tehon ja keston lisäksi myös fyysiset ominaisuudet kuten paino sekä perinnölliset tekijät. Korkea lämpötila ja ilmankosteus korostavat nesteytyksen tarvetta entisestään. Laskurin avulla voit selvittää oman henkilökohtaisen nesteytystarpeesi ja saat ohjeet nesteytyksen jaksottamiseen. Laskuri kertoo myös suositeltavat sykerajat treenisi tehon säätelemiseksi!

 • teho sport Proteiinipatukat

  TEHO Sport proteiinipatukat sopivat treenin jälkeiseen palautumiseen sekä lihasmassan kehittämiseen.

  TEHO SPORT PALAUTUSJUOMAT

  TEHO Sport palautusjuomat on valmistettu suomalaiseen laktoosittomaan lähimaitopohjaan. Tuotteet on jaettu kolmeen konseptiin: proteiinismoothieihin, voimaharjoitteluun sekä kestävyysharjoitteluun.

  teho sport Urheilujuomat

  Uuden sukupolven hypotoniset TEHO Sport urheilujuomat auttavat sinut entistä parempiin suorituksiin ja palautumaan nopeammin.

Yhteistyössä ammattilaisten kanssa

TEHO Sport –urheilujuomasarja on kehitetty tiiviissä yhteistyössä suomalaisten huippu-urheilijoiden kanssa. Juomia on testattu kenttä-olosuhteissa ja niitä on hiottu eteenpäin urheilijoilta saadun palautteen avulla. Tutustu tuotteidemme takana seisoviin urheilijoihin oheisten linkkien kautta ja katso mitä heillä on kerrottavanaan treenaamisesta ja nesteytyksestä.

TEHO Sport -tapahtumat